Afdrukken

Beroepsvereniging

“Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH, www.nvkh.nl). De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Een Klachten- en Tuchtrechtprocedure (KAB, www.kab-klachten.nl) die in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) tot stand is gekomen, maakt deel uit van het NVKH-kwaliteitsbeleid.” 


Als Homeopaat aangesloten bij de NVKH (registratienummer 07-1721)moet men aan de volgende voorwaarden voldoen:a) Een 5 jarige HBO opleiding gevolgd hebben) aan een erkende school.

b) Onderricht hebben gehad in medische kennis (anatomie, fysiologie, ziekteleer en het onderkennen van acute en/of levensbedreigende situaties).

c) Ethiek (geheimhouding, integriteit en vertrouwenspositie).

d) Psychologie (inzicht) in het psychisch functioneren van de mens, inzicht hebben in therapeutische situaties en tot slot
e) de praktijkvoering.  


Via de aanvullende verzekering is het mogelijk een geheel of gedeeltelijke vergoeding te krijgen voor de behandeling, mits de homeopaat is aangesloten bij de beroepsvereniging, in mijn geval de NVKH. Klassieke homeopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen. U doet er goed aan uw polis na te lezen op de specifieke voorwaarden of even contact op te nemen met uw ziektekostenverzekeraar.
Op www.zorgplanet.nl kunt u zelf zorgverzekeringen vergelijken.

 nvkh